Történelmi viszonylatban van hagyománya a magyar halkultúrának, azonban több megváltozott körülménnyel is összefüggésben (19. század második felében bekövetkező folyószabályozások, és az Adriai-tenger elvesztése) ez a mai korban jellemzően az ünnepek
A tengeri halak fajtáit tekintve széles választék áll a fogyasztó rendelkezésére. Vegyük szemügyre a leginkább ismerteket! Ezek a lazac, tonhal, szardínia, makréla, tőkehal és a hekk.
Hazánkban elérhető és ismert édesvízi halfajták: ponty, afrikai harcsa, süllő (a nagyobb pédányok neve fogas), busa és pisztráng. Bátran válogassunk közülük, mert fontosak a szervet számára!
A fenntarthatóság mellett napjainkban számos egyéb olyan irányzat is érvényesül, amely befolyásolja az élelmiszerválasztást, ezen keresztül pedig az élelmiszeripar működését. A legnagyobb nemzetközi piackutató ügynökség, a Mintel által összeállitott lista
Jégsaláta, madársaláta, fejes saláta. Ezzel legtöbbünk salátatudomány meg is állt, pedig még kétszer ennyi várja, hogy felfedezzük. Nincs erre ennél jobb alkalom, amikor az ember, szinte csak könnyű ételeket kíván.
Túl macerás, bele se kezdek! – adjuk fel egy kiegyensúlyozottabb életmódra való áttérés nulladik lépésénél. Pedig nem kell drasztikusan megváltoztatni étkezési szokásainkat azért, hogy egészségesebbek lehessünk. A Magyar Dietetikusok Országos
Időjárási változás, stressz, túlterheltség. A legtöbb kiváltó ok már nem ismeretlen a gyakorta fejfájással küszködő számára, ám még a legtapasztaltabb fejfájósoknak is tud újat mutatni az orvostudomány. Olyakor a fejfájást
Olcsó, könnyű beszerezni, finom, és csak úgy olvasztja le a kilókat. Na mi az?
Hallottál már róla, de nem igazán tudod, mi a lényeges, és hogy egyáltalán mit takar? Segítünk eligazodni a hangzatos diéták világában.
Napjainkban egyre több biotermék jelenik meg az élelmiszerpiacon, fogyasztásuk azonban hazánkban még mindig csekély. Sokan a magasabb árat nem tartják elfogadhatónak, a lakosság egy része pedig szkeptikus a hitelességet illetően.
Kinek lenne gusztusa elnyammogni egy zacskó csokis drazsét, ha a csomagoláson egy rothadó fog díszeleg? Valószínűleg több zacskó édesség maradna a polcokon, mint eddig bármikor. Pontosan ez a célja a
Múlt hét péntek óta már újgenerációs kenyerek kerülnek polcokra, ugyanis azok összetétele nagyban megváltozott. A rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.