Jump to content

Díjazták az energiatudatos vállalkozásokat

2014. 05. 15. 16:01

Különleges, minden vállalkozás számára nyitott szakmai konferenciát rendezett az MVM Partner ZRt. – az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. leányvállalata – a budapesti Öbölház Rendezvényközpontban. Az eseményen az idén tavasszal lezárult „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázat eredményét is kihirdették, valamint előadásokkal és kiállítással segítettek azon cégeknek, amelyek energiatudatosabban szeretnének működni. Az eseményen számos vállalkozó vette igénybe az MVM Partner ZRt. díjmentes energetikai tanácsadását.

A cég egyik küldetése, hogy elterjessze a hazai vállalati és önkormányzati szereplők között az energiatudatosságot. Ezt nem csak gazdasági, versenyképességi szempontok, hanem a jövő generáció iránti felelősségvállalás miatt is kiemelkedően fontos feladatnak tekintik.

Az eseményre több mint 300 vállalkozás képviselője regisztrált. A szakmai előadások mellett az érdeklődők díjmentes energetikai tanácsadáson is részt vehettek, illetve hibrid autókat és elektromos rollert is kipróbálhattak.

Az MVM Partner ZRt. „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázatának középvállalati kategóriájában a Centrum Jászapáti Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta a szakértőktől a legtöbb pontot. A vállalat a megújuló energiaforrások felhasználása mellett a hulladék hőt is hasznosítja és több felületen hőszigetelést is alkalmazott.

Kisvállalati kategóriában az Uniotech Csomagolástechnikai Kft. győzött, amely 2011-ben döntött egy költségtakarékos, energetikai szempontból A+ kategóriájú, modern irodaház és csarnok felépítése mellett. A mikrovállalati kategória nyertese a Bicskei Oroszlán Patika Bt., amely energiatakarékos fényforrások és mozgásérzékelők, hővisszanyerős központi szellőztető rendszer és hőszigetelés révén jelentősen tudta csökkenteni energiafelhasználását.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/stockportal.hu