Jump to content

Bio és fitt

2014. 08. 13. 12:30

Lehet valaki bio és fitt is egyben, aminek alapvető elemei a mozgás, és az ételek megválogatása. Az egyik nem váltja ki a másikat!

Ha igazán fontos számunkra az egészségünk és fittségünk megőrzése, érdeme kutakodni a bio boltok pocai között. Aki még nem gyakorlott és nem igazán tuja mi szükséges ahhoz, hogy szervezete minden igényét kielégítse íme, egy kis segítség. A gyümölcsbevitel fontos, nap, mint nap törekedni kell arra, hogy valamilyen formában a fogyasszunk. Amit gyakran ajánlanak fogyasztása, a bodza, a mangosztán, Aloe vera, és a homoktövis. Szépen sorjában haladva: a bodza elősegíti az immunvédelmet, és tele van antioxidánssal, úgy ahogy a mangosztán is. A legtöbb antioxidáns belőle nyerhető ki, ami fontos, mert rákmegelőző hatása van, és a szervezet egyensúlyát segít fenntartani. Az Aloe vera igazán sokoldalú gyümölcs, gyógyítása és regenerálásra is egyaránt használható. Hatóereje abban rejlik, hogy képes az emberi szövetek mélyére behatolni.
A gyümölcsök mellett a zöldségek rendszeres fogyasztása is meghatározó. Fontos, hogy ha tehetjük inkább bio farmon termesztetteket vásároljunk, mert magasabb színvonalat képviselnek, illetve jóval több vitamin, ásványi anyag és antioxidáns található bennük, de erről a „Mitől bio a bio?” cikkben bővebben is olvashattak.Az egészséges táplálkozás már fél siker.
A rendszeres testmozgás, is fontos. Ugyan nehéz rászánni magunkat arra, hogy lemenjük az edzőterembe, vagy csak egy kicsit futni, de ha elhatározásra jutunk, onnan nincs megállás. Azok számára, akik régóta nem sportoltak nem kell először nagy erőfeszítést igénylő mozgásformát választani. Kezdésnek megteszi bármi, ami nem otthon ülést igényel. Ezt követően fokozatosan lehet növelni a napi sport „adagot”.