Jump to content

Felesleges dolgok fogyasztói

2014. 08. 14. 19:00

Gondolt már arra, mennyi felesleges dolgot reklámoznak és nyomnak le a vásárlók torkán? A kozmetikai ipar termékei között is találhatunk számos olyan terméket, amelyek mellőzése talán fel sem tűnne.

Mindennapos használata miatt elképzelhetetlennek tartjuk a tusfürdő és egyéb válfajainak használatát. Pedig, a fürdés közbeni testápolóvá fejlesztett, különféle hidratáló hatású és egyéb spéci képességekkel felruházott tisztálkodó szerek már túllépnek a határon. Tényleg szükség van ezekre, ennyi fürdési cicomára? És valóban az ígért hatást nyújtják, vagy csakúgy akarjuk érezni?
A narancsbőr elleni készítmények hasznossága is megkérdőjelezhető. Ha valóban beváltanák a hozzájuk fűzött ígéretet, akkor a strandok tele lennének feszes, sima bőrű nőkkel, akik csodaként tekintetének a készítményekre. Ez viszont nincs így, a használatukkal egyedül a kozmetikai cég zsebét tömik ki. Az igazi megoldás erre a problémára, a sport és a masszázs.
A korpa ellen megoldást kínáló samponok nagy része sem fejti ki a megfelelő hatást. A gyors javulással kecsegtető termékek a napi használatot ajánlják, de a mindennapi hajmosással és a vegyszerrel teli samponnal csak jobban kiszáríthatjuk a fejbőrt. Így a probléma kezdődik, előröl.
Az aftershave a borotválkozás utáni irritációt és a pórusok összezáródását hívatott elősegíteni. De vajon a benne található alkohol hatásosabb, mintha csak hideg vízzel leöblítjük a megborotvált felületet?A testradír hasonló szinten áll az előzőleg említettel. Egyes márkák forgalmazói méregdrágán kínálják. Pedig ha elolvassuk miből áll, meglepődve konstatálhatjuk, hogy szinte minden fellelhető a konyhában is.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy nem kényelmesedtünk e bele nagyon, a modern világ kínálta felesleges és drága luxusba?