Jump to content

Zumbázásra fel!

2014. 08. 19. 16:00

Szeretne mozogni, de elkerülné az edzőtermeket, és szokványos sportokat is? Viszont szereti a gyorsabb ütemeket, a táncot, és ritmusérzéke is van? Akkor a zumba a tökéletes megoldás a sportproblémára!

A zumba tökéletes kombinációja a fitnesznek és a szórakozásnak. A latin ritmusokra épülő tánc, az aerobik és a forró latin táncok egyvelegéből épül fel. A salsa, flamenco, calypso, reggaeton jellemző mozdulatai is fellelhetők a zumbában. Fiatalok és idősek egyaránt űzhetik. Korcsoportnak, és terhelésnek megfelelően, különböző fokozatok léteznek.
A legelterjedtebb verziók itthon:

  • Zumba Gold: Bátran kijelenthető, hogy itthon ez a legközismertebb fajtája. A kezdőknek ajánlott, illetve az aktív idősebb korosztálynak, mert a mozdulatokat egyszerűen követhetővé alakítja. A latin zene és a cumbia, salsa, mozdulatai könnyen elsajátíthatók az edzés alatt.
  • Zumba Toning: Ez az elszántabbaknak ajánlott. A zumbának e válfaja a test minden részét formálja. Az edzés, toning súlyokkal történik, az óra 75%-át az alakformálás, míg a maradék 25%-ot a tánc teszi ki. A kalóriaégetés mellett.
  • Zumbatomic: Ez a gyerekek számára kifejlesztett Zumba edzés. Javítja a koncentrációs képességét és mozgás koordinációt. Önbizalmat ad és fokozza az anyagcserét. Ez egy fergeteges családi szórakozás.
  • Aqua Zumba: Minden korosztálynak ajánlott. A vízi fitnesz és klasszikus zumba kombinációja, amely igazából egy medencés party érzetét kelti, ami megdolgoztatja a szívet, formálja a testet.

A zumba bármely válfaját érdemes kipróbálni, mert jó móka, és edzés is egyben.