Jump to content

Programokkal teli hétvége

2014. 09. 05. 12:30

Elérkezett egy újabb péntek, újabb szuper hétvégi programokat hozva magával.

Ismét széles választékból csipegethetnek az érdeklődök, akár szabadtéri, akár benti programokról legyen szó.

Idén is megrendezésre kerül a Vidéki Színházak fesztiválja, a budapesti Thalia színházban. Szombattól egészen egy hétig látogathatóak az előadások. A sort, Móricz Zsigmond, Pillangó című regénye alapján készült színmű nyitja.

A jazz szerelmeseit egészen vasárnapig ellátogathatnak az Újbudán megrendezésre került Jazz fesztiválra. Az érdeklődők az A38 fedélzetén illetve a MU Színházban élvezhetik a hangszerek nyújtotta eufóriát.

Egy kicsit távolabb a fővárostól, az Országos Bionap programjait látogathatjuk.Az érdeklődők szombaton betekintést nyerhetnek egy biogazdaságba, és megismerhetik a kínálatot. Hogy hol? Hát Gödöllőn!

Ha kiruccanna egy kicsit, Esztergom pont jó célpont. Igazi időutazásban lehet része a városba betérve, ahol a XIII-XV. századbeli Anjou királyok korába csöppen. Az Ízek, Korok, Hangulatok elnevezésű rendezvény, a lovagok, énekmondók, királyok korát idézi meg.

Visszatérve a fővárosba, egészen pontosan a budai oldalra. A Magyar Nemzeti Múzeum még mindig várja a Salvador Dalí munkásságára kíváncsiakat, ugyanis a Dada és szürrealizmus legnagyobb alkotásainak kiállítását, még október 5-ig megcsodálhatjuk.

(A kép forrása: http://www.genesmart.com/)