Jump to content

Egyiptomi sóhotel

2014. 09. 18. 19:00

Köztudott, hogy a sónak remek élettani hatásai vannak. Képzelje csak el, hogy nem kell egész nap sóbarlangban unatkoznia, helyette pihenhet és nyaralhat, mégis só veszi körül. Hol lehetséges ez? Az egyiptomi só szállodában.

Elsőre furcsán, és elég hihetetlenül hangzik, hiszen nem gyakran használják a sót építkezésre. Egyiptomban viszont ez másként működik.
Az egyedülálló építmény minden igényét kielégíti az odalátogatónak. Kényelmes ágyak, kanapé asztal, és egyéb kényelmi lehetőségek veszik körül a megfáradt utazót. A szobák a terekben sem szűkölködnek. Egy-egy lakosztály kényelmes pihenést biztosít, még akkor is, ha ötödmagunkkal érkeznénk.
A Siwa Valley partjainál felépült egyedi hotel, mindene sóból készült. Beleértve az ágyakat, a falakat, egyszóval mindent. Az építmény anyagai a partról származnak. A kristályok egy részét ételnek, a köveket alapanyagnak használják. A kövekből a kézművesek téglákat faragnak, amiből a hotel is épült. A hotel tulajdonosa szerint, sokan látogatják a különleges építményt. Arra a kérdésre, hogy az eső hatására nem kezdenek-e olvadni a falak, azt válaszolta, hogy magas víz ellenállásúak, és az eső eddig nem jelentett gondot.

Íme belülről