Jump to content

Gasztronómiai kalandok a hétvégére

2014. 09. 19. 16:00

A kellemes, őszies időt hozó hétvégére, ismét pár kiváló programmal várják szerte a fővárosban, és környékén, az kikapcsolódni vágyókat.

Finom szórakozásnak ígérkezik, a szombat, vasárnap megrendezésre kerülő Főzdefeszt - Street Food fesztivál, ahol az érdeklődök a legkülönfélébb íz világokból, és ételekből kapnak ízelítőt. A helyszínválasztás is kiváló, hiszen a belváros szívében az Andrássy úton(Nagymező és a Bajcsy közt) kap helyet.
Az ízlelőbimbókat, egy kis desszerttel is megörvendeztethetjük, mert idén is megrendezésre kerül a Csokoládé fesztivál. A rendezvény 19-21-ig várja az édesszájú látogatókat a Budai Várban. A fesztiválon különleges kézműves csokoládék, világhírű márkák és a legfinomabb édességek lesznek fellelhetőek, mellette pedig kiváló borokkal és gasztronómiai élményekkel fokozzák a hangulatot.
A filmek szerelmesei sem maradnak le a héten, illetve a jövő hét közepétől induló filmfesztiválról. Az esemény szeptember 24 és 28 között a Corvin Mozi 6 termében kerül megrendezésre. Ez lesz Budapest első rangos nemzetközi versenye és fóruma, ahol a világ minden részéről érkező dokumentumfilmek, a műfaj legjobb és legfrissebb válogatása, tematikai megkötés nélkül szerepelhetnek és mérettethetnek meg.
A Fővárostól nem messze is jó programnak ígérkezik a Vecsési Káposztafeszt, A Káposzta fesztivál immáron XIV alkalommal kerül megrendezésre Vecsésen szeptember 21-én, ahol káposztás ételek tömkelegéből kóstolhatnak az odalátogatók. A gasztronómia mellett lesznek kulturális, zenés, táncos előadások is.