Jump to content

A világ 5 legfurább szállodája I.rész

2014. 10. 06. 12:30

Hotelbe megszállni mindig izgalmas. Egyrészt az újdonág varázsa és a klasszikus „hurrá nyaralunk” érzés miatt. Az igazi világutazóknak köszönhetően, most bepillantást nyerünk a világ 5 legkülönlegesebb hotelébe.

Aki már ráunt a klasszikus formatervezésű hotelekre, és valami szokványostól eltérőt akar kipróbálni, jó helyen jár. Íme, a legfurcsább öt szállás a világkörül.

A Das Park Hotel Ausztriában, azon belül Linzben található. Köztudott, hogy a német anyanyelvű országok megszállottjai az
újrahasznosításnak. Ez meglátszik a Das Park Hotel szobáin is, amelyek szennyvízcsövek újrafelhasználásából készültek. Gyakorlatilag, a csőben lehet megszállni. Az alapterületük 2 négyzetméter.

A Dog Bark Park Inn Idahoban található, és a különlegessége, hogy a szálloda kutya –Beagle - alakú. A szobák teljes

felszereltségűek, eltekintve a tv és telefon hiányától. A tulajdonosok szerint ez nem baj, mert így az odalátogató jobban elmélyed a vidéki életben. Egy két érdekesség: a WC tűzcsap alakú, és kutyaeledel is felszolgálásra kerül a négylábúaknak számára a gazdik svédasztalos reggelije mellé.

Az IceHotel elnevezése találó, mert a szálloda 65 szobájának mindegyikében -5 Celsius fok van, és a berendezés jégből készült. Egy évben átlagosan 50,000 látogató érkezik a világ legkülönbözőbb pontjáról, hogy élőben megtapasztalhassa a sarki fényt és a jeges nyugalmat.

A lista utolsó helyére muszáj a Null Stern Hotel-t is feljegyezni, már csak a maga egyszerűsége miatt is. A világ első 0 csillagos

hotelje Svájcban, Teufenben található. A szállodává avanzsált épület a hidegháborúban épült, és eredetileg bunkerként funkcionált, ebből kifolyóan még ablaka sincs. (A jobb oldali képen látható)

Az ötödik egyben legfurább hotelről a facebookos oldalon olvashatnak, itt. Véletlenül se hagyja ki!




(A képek forrása: http://travel.amerikanki.com/)