Jump to content

A világ legfurább szállodái II.rész

2014. 10. 08. 12:30

A különös hotelek, szállodák, fogadók toplistája folytatódik. Az alábbiakban négy, nem hétköznapi szálláshelyre nyerhetnek betekintést.

A Forest Hut Hotel, azaz Erdei Kunyhó Hotel különlegessége, hogy teljesen nomád, se zuhanyzó, se elektromos áram. A szobákban két ágy kandalló és gyertyás lámpák találhatóak. Ha fürdeni vágyna a turista, a közeli tóban megteheti. A vadon szerelmesei több szabadtéri program közül választhatnak, állatias programok közül. A helyszín nem más, mint Svédország.

Az autófanatikusok zarándokhelyének is tekinthető a Németországban található V8 hotel. A helyiségek berendezése mind autóformájú, és autók karosszériájából készült. A repertoár igen széles, a veteránoktól a sportautókon át, az egyedi, luxusautókig mind megtalálható.

Minden szoba egyedi autós témájú. Ha úgy tartja kedve, akár egy fehér Mercédeszből készült ágyban hajthajta álomra fejét, vagy akár egy műhelynek berendezett szobában. A szobákhoz az autós dolgok mellett, CD-lejátszó, vezeték nélküli internet, és mosodai szolgáltatás tartozik. A hotel elhelyezkedése is az autó rajongóknak kedvez, ugyanis mechanikai, technológiai és autós múzeumok övezik a területet.

A Japán kapszulahotelek egészen más élményt nyújtanak. A mindössze 1x2 méteres helyiségben tv, és ágy található. A vendégek nem ehetnek a kapszulákban. A fürdőszoba közös. Ez a fajta holtstruktúra elég elterjedt japánban, a fenntarthatóság és a helyhiány miatt is. Egy kapszulát $25-50 között vehetnek ki az érdeklődők.

A Hobbit Motel név más sok mindent elárul a következő szállóról. Az egész épp olyan, mint egy valódi J.R.R. Tolkien regény világképe. A szállodapolisztirol blokkokból készült, amelyek télen melegen, nyáron hidegen tartják a szobákat. A tető fűvel van borítva a kilátás pedig lenyűgöző. Ha Új-Zélandon a Woodlyn Park közelében járnak, próbálják ki!


(A kép forrása: amerikanki.com)