Jump to content

Elképesztő szobrok, a világ minden tájáról

2014. 11. 01. 19:00

A nem hétköznapi szobrokat mindenki szereti nézegetni. Nálunk sajnos kevés ilyen van, de szerte a világban azonban sokat találni. Itt van a legelképesztőbb 4. Kíváncsi melyik ország nevezetessége a két egymással szembenálló és vizel férfiszobor? Akkor irány Prága!

Ezt remekmű egy francia szobrász, Pierre Vivant alkotása. Egyetlen célja a 8 méter magas vas-fa készítménnyel, amelyre 75 közlekedési lámpát aggatott, hogy fellendítse és megszépít egy kicsit az unalmas és jelentéktelen kereszteződést.











Ez a szobor szimbolizálja az igazságügyet - amit az elhízott nő testesít meg – ami a kenőpénztől és az ajándékoktól „hízik”. Ez a
nő, egy kimerült afrikai gyenge vállain ül. Ha innen szemléljük, ez esetben az afrikai jelképe, a szegény és elmaradott országoknak.



A hatalmas csapot ábrázoló szobor Winterthur-ban, található. Folyamatosan egy kis vizet önt a tengerbe. A mondandója nem más, mint hogy felhívja a figyelmet, a mértéketlen vízpazarlásra.












Az alábbi szobor az Arachnophobiások rémálma. 12 méteres és 18 tonnás. A gonosz és sötétség ábrázolását kívánták vele szimbolizálni. A helyszín Bilbao Spanyol ország.


(A képek forrása: http://funkeeper.net/unusual-monuments-world/3/)