Jump to content

Gyógynövényes cigaretta

2014. 11. 25. 19:00

Kevesen hallottak róla, de a dohányárunak is létezik bio változata. Ezek két fő funkciót töltenek be.

Ez a fajta cigaretta nem tartalmaz nikotint, helyette gyógynövényekből, mézből és a szirupok felhasználásával készül. Ennek köszönhetően nem okoz függőséget, viszont néhány típus ezek közül pszichoaktívnak van minősítve, így azok használatát sokan kerülik.

Ugyanakkor a gyógynövény-cigaretták füstje is tartalmaz olyan káros anyagokat, mint a hagyományos cigarettáké, például kátrányt és szén-monoxidot.
Ezek a fajta cigaretták felhasználásuk szerint két fő területen alkalmatosak. Egyrészt a színészetben használják, másrészt leszoktatás céljából. Sokat lehet olvasni arról, hogy láncdohányosok, és függők hogy voltak képesek leszokni a dohányzásról a gyógynövényes cigi segítségével. . A leszoktatásban az jelent segítséget, hogy megőrzi a cigarettázás szertartását, a rágyújtást és a füst beszívását, miközben elvonja a nikotint.

Itthon is lehet kapni a készítményből, habár elég drágán. Az interneten lehet találni pár elkészítési receptet, de talán jobb az ilyen előre elkészítve megvásárolni, mert az otthoni kotyvasztások során nem biztos, hogy minden megfelelően csinálunk. Néha azokkal többet lehet ártani, mint hasznosítani.


(A kép forrása: wikipedia.hu)