Jump to content

A fiatalság forrása

2014. 12. 02. 12:30

Fiatalság bolondság. De mi van akkor, ha csak a testünk öregszik, viszont mi mégsem nőttünk fel? Ha szeretné testét is fiatalon tartani, akkor íme pár tipp, ami garantálni fogja, hogy mindennap azt érezze, megfiatalodott.

Az unásig ismételgetett frázisokat már csak azért sem tartja be az ember, pedig(!) nem hiába írják és sulykolják a lehető összes módon. Tehát a fiatalság megőrzésének első lépése, a napi sok zöldség és gyümölcs fogyasztása és a jó alvás.

A szervezet napi vitamin ás ásványi anyag pótlása elengedhetetlen, hiszen néhányuk nélkül a bőr petyhüdté, fakóvá válik. A körmök is veszítenek erősségükből, a haj töredezetté, fénytelenné válhat. Ezt el lehet kerülni ha minden nap beiktatunk a napi étrendbe egy kis zöldséget és gyümölcsöt. Akár smootie vagy saláta formában is megfelelőek. Melyek a legfontosabbak? A zöld leveles növények, a paradicsom, a burgonya, stb.

A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás egyenértékűen fontos, mint a kiegyensúlyozott étrend. Napi 7-8 óra pihentető –zaj, fény –mentes alvás szükséges. Ez idő alatt van ideje az agynak az aznapi ingerek feldolgozására, és a stressz legyűrésére, valamint a szervezetnek a regenerációra.

A pozitív attitűd és a felesleges stresszelés elkerülése is fontos. Az állandó készenléti állapot jó pár évvel megöregíti az arcot. Ha mindenre pozitívan próbálunk tekinteni, és nem hagyjuk, hogy egy rosszul sikerült nap vagy hét legyűrjön, máris sokat tettünk magunkért.

Még egy fontos tanács! Ne a napi rutin határozza meg az életet, dobja fel, tegye színessé, ne unja el!


(A kép forrása: http://img4.wikia.nocookie.net/)