A saját készítésű ajándékoknak több előnye van. Az ember szívvel lélekkel adja, és nem csak bemegy a boltba és megvásárolja. Az utóbbi egyszerűbb lenne, költségesebb is, de sokszor személytelen. Viszont egy kis idő és energiaráfordítással a legegyszerűbb meglepetést is egyedi köntösbe bújtathatjuk.
A cukorka vagy csoki adagoló névre keresztelt dologhoz nem kell már, mint egy befőttes üveg vagy sima díszítő funkciót betöltő üveg, egy kupak és a delikvens összes kedves édessége, és egy kis díszítés.
Az üvegből érdemes olyat választani, amit a későbbiekben is fel lehet használni. Na persze addig sem kell pőre magányában hagyni, mindenféle csili-vili dísszel, figurával, karácsonyi mintával fel lehet dobni. Egy kis szalag, pár festett hópehely, és rá sem fog ismerni arra a befőttesüvegre.
(A kép forrása: http://brookiecookies.blogspot.hu/)