Jump to content

Színterápia

2015. 01. 23. 16:00

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy különböző színek különféle hangulatokat váltanak ki belőlünk. A színterápia lényege a színek gyógyító, stimuláló hatásában rejlik, mely csökkenti a stresszt és javítja a közérzetet.

A színek gyógyító és közérzetjavító hatását a színterápia felerősíti. Ezáltal pótolhatjuk az elveszett energiát, javíthatjuk a memóriát és az ellenálló képességet, továbbá oldja a stresszt, élénkít, frissít, fiatalít, harmóniát teremt lelkünkben.

A színterápiát az ókori egyiptomiak, görögök is tudatosan alkalmazták. A betegeket panaszaiktól függően olyan helyiségbe fektették, melynek ablakait színes (piros, kék, ibolya) anyagokkal takarták le. Kívülről a nap sugarai megvilágítottak az ablakot s az így keletkezett színes fény pozitívan hatott az adott betegségre a test és a lélek területén is.

Színterápiás módszernek nevezhetjük azt is, amikor elmerülünk a természet csodáinak: föld, fák, ég, virágok színeinek megfigyelésében. A lelkünk ilyenkor megnyugszik, természetben az ember általában képes a mindennapi élettel járó stresszt egy kis időre legalább hátrahagyni.

A színek elektromágneses rezgései egész életünk során hatnak ránk, akár tudatában vagyunk ennek a ténynek, akár nem.

Az egyes színek a fény különböző típusai. A fény, napfény elengedhetetlen a növények fotoszintéziséhez, vagy éppen az emberi szervezet vitamintermeléséhez. Ezért a fény eltérő típusai mind más-más gyógyerővel hatnak a szervezetünkre és a lelkünkre.

Kíváncsi melyik szín mit gyógyít? Holnap kiderül, kövesse figyelemmel, holnap is a Biokalauz életmód rovatát!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!


(A kép forrása: http://www.apptier.com/)