Jump to content

Kávézaccal a narancsbőr ellen

2015. 02. 04. 09:00

Bizonyára Ön is azok közé tartozik, akik az álmos reggeleket egy csésze finom kávéval indítják. Amennyiben porból készült kávét fogyaszt, térjen át a főzött kávéra! Miért? Gondolná, hogy ez a csodás ital nem csak lendülettel tölti fel, hanem a narancsbőr ellen is tökéletes?

A kávéfőzés után megmaradt zaccot nem érdemes kidobni, mert kiválóan alkalmazható bőrradírként.

A narancsbőr kialakulását testünkön a bőr alatti kötőszövetek meglazulása, a zsírsejtek és a sejtközi állományban található zselés, kocsonya állagú anyagok nagymértékű megnövekedése okozza. Legtöbbször a hason, a csípőn, a combon és a fenéken jelenik meg. Folyamatosan alakul ki, ahogy a zsírsejtek egyre nagyobb csomókba rendeződnek és bőrszövet rostjai közé épülnek. Eleinte szemmel nem látható, azonban később már állva és fekve is észre vehető. Nevét a narancshéjra hasonlító alakjáról kapta. Kialakulása többek között a helytelen táplálkozásnak, a kevés folyadékbevitelnek, hormonzavarnak, vese- és máj betegségnek, mozgásszegény életmódnak köszönhető.

A koffein az egyik legősibb, leggyakoribb természetes élénkítő anyag. Vízhajtó és vérkeringés-fokozó hatása elősegíti a salakanyagok lebontását továbbá, a zsír és a felesleges folyadékok könnyebb távozását a szervezetünkből. Ezen kívül a bőrt is stimulálhatja, közvetlenül a bőrrel érintkezve elősegíti a sejtek oxigénellátását.

Azonban ez a hatás önmagában nem nyújt végleges megoldást, vagyis nem lehet az egyedüli segítség abban, hogy a felhalmozott zsírréteg nyomtalanul eltűnjön. A narancsbőr elleni kávés pakolást érdemes kakaóval, olívaolajjal, mézzel, joghurttal keverni. Már az első használat után bőre simább és puhább lesz, 4 hét után elmúlnak a lyukacsok, és a bőr egyenletesebb, tömörebb lesz.

Kíváncsi egy tuti receptre? Kövesse figyelemmel, a délutáni kozmetika rovatban megjelenő cikket!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(A kép forrása: coffee-grounds-shutterstock)