Jump to content

A teve antiteste jelenthet megoldást a rákos megbetegedés ellen

2015. 02. 22. 19:00

A teve, alpakka és a többi teveféle kisebb és stabilabb antitestekkel rendelkezik, mint az összes többi emlős. Sejtjeik nagyobb hatékonysága, ebből a differenciából adódhat.

Minden egyes állat rendelkezik antitesttel a fenyegetések ellen, legyen szó fertőzésről, baktériumról, vagy daganatos megbetegedésről, ezek akcióba lépnek a dolog felderítését követően. A teve azonban lényegesen jobb antitesttel rendelkezik, mint bármely emlős, ezért vélik úgy, hogy az emberi vírussal kombinálva nagyon hatásos lenne a rák ellen.

Azonban az emberbe fecskendezett antitest hatékonysága kiszámíthatatlan. Akkor lenne tökéletes pusztító belőle, ha egy olyan vírus lenne, ami lemásolná a rákos sejtet, majd belülről elpusztítaná, mielőtt az aktiválódhatna.

Az emberbe és kísérleti egérbe oltott, mástól származó antitestek hatását vizsgálta, egy amerikai tudós, - Dr. David Curiel, a washingtoni egyetem munkatársa- , aki arról számolt be, hogy azok egyszerűen elvesztik funkcionalitásukat. Ez egy technikai problémára vezethető vissza, ami miatt a sejtek elvesztik a tájékozódási képességüket, így elvétik a rákos, beteg sejteket. Azonban a helyzet teljesen más lenne a teve antitesteivel, amely képes lehetne arra, hogy célba vegye a megbetegedést, és el is pusztítsa azt.

Dr. Curiel bizakodó az utóbbi hipotézisével kapcsolatban, és szeretné a gyakorlatban is megvalósítani. A teve antitesteinek magas fokú tumor elpusztító alkalmassága abból fakadhat, hogy sivatagi és az állandó kemény környezeti megterhelésből fakadó változásokat csak így tudják túlélni.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://a.abcnews.com/)