Jump to content

A vércsoportdiéta

2015. 02. 25. 12:30

A vércsoportdiéta lényege, nem a fogyás, hanem az egészséges életmód elősegítése. Nem mindegy, hogy milyen diétát választ az ember, mert olykor többet árt, mint kellene! Kíváncsi, Önnek mit kellene ennie?

Ez a módszer, Peter J. D'Adamo amerikai természetgyógyásztól ered, aki felfedezte, hogy nem mindegy, egyes vércsoportok, milyen táplálékot vesznek magukhoz a diéta során.

Elsőként fontos tudnivaló, hogy az emberek vérét, a benne található antigének szerint lehet csoportosítani, ezek alapján megkülönböztethetünk 32 vércsoportrendszert.

Közülük kettő a legismertebb, az ABO-, valamint az Rh-rendszer. A vércsoportoknak az életünk során kiemelkedő szerepe van, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen a sajátjával, ugyanis egy rosszul megválasztott táplálkozási struktúra, maradandó károkat és betegségeket okozhat.

Peter J. D'Adamo kísérletei során bebizonyította, hogy az ételekben található lektinek(szénhidrátkötő fehérjék), miután felszívódnak a gyomorban, ott reakcióba lépnek a vörösvértesteken megtalálható ABO-antigénekkel. Ezek az antigének máshogy reagálnak eltérő lektinekkel, ezért étrendbeli megkülönböztetések szükséges, a vércsoportok szerint. Hiánya eszünk minden nap paradicsomot, vagy lazacot a kiegyensúlyozott emésztésért, hiszen ugyanazt az ételt az emberek különbözőképpen emésztik meg és hasznosítják. Ebből kifolyóan érdemes megtudni, hogy kinek mi a megfelelő étrend, amit a legoptimálisabban tud felhasználni.

Dr. Peter D’Adamo szerint tehát vércsoportunk határozza meg, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek jó, s melyek azok, amelyek rossz hatással vannak szervezetünkre. Ugyanis, amennyiben a vércsoportunknak megfelelően táplálkozunk, akkor jobb a tápanyag-felhasználás, közérzetünk javul, bizonyos betegségekkel szemben ellenállóbbá válunk.

Kíváncsi, hogy mely ételek ajánlottak az Ön vércsoportja számára? Akkor el ne mulassza a holnapi, és azutáni folytatás!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://healthtipsfromtheprofessor.com//)