Ez a módszer, Peter J. D'Adamo amerikai természetgyógyásztól ered, aki felfedezte, hogy nem mindegy, egyes vércsoportok, milyen táplálékot vesznek magukhoz a diéta során.
Elsőként fontos tudnivaló, hogy az emberek vérét, a benne található antigének szerint lehet csoportosítani, ezek alapján megkülönböztethetünk 32 vércsoportrendszert.
Közülük kettő a legismertebb, az ABO-, valamint az Rh-rendszer. A vércsoportoknak az életünk során kiemelkedő szerepe van, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen a sajátjával, ugyanis egy rosszul megválasztott táplálkozási struktúra, maradandó károkat és betegségeket okozhat.
Peter J. D'Adamo kísérletei során bebizonyította, hogy az ételekben található lektinek(szénhidrátkötő fehérjék), miután felszívódnak a gyomorban, ott reakcióba lépnek a vörösvértesteken megtalálható ABO-antigénekkel. Ezek az antigének máshogy reagálnak eltérő lektinekkel, ezért étrendbeli megkülönböztetések szükséges, a vércsoportok szerint. Hiánya eszünk minden nap paradicsomot, vagy lazacot a kiegyensúlyozott emésztésért, hiszen ugyanazt az ételt az emberek különbözőképpen emésztik meg és hasznosítják. Ebből kifolyóan érdemes megtudni, hogy kinek mi a megfelelő étrend, amit a legoptimálisabban tud felhasználni.
Dr. Peter D’Adamo szerint tehát vércsoportunk határozza meg, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek jó, s melyek azok, amelyek rossz hatással vannak szervezetünkre. Ugyanis, amennyiben a vércsoportunknak megfelelően táplálkozunk, akkor jobb a tápanyag-felhasználás, közérzetünk javul, bizonyos betegségekkel szemben ellenállóbbá válunk.
Kíváncsi, hogy mely ételek ajánlottak az Ön vércsoportja számára? Akkor el ne mulassza a holnapi, és azutáni folytatás!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://healthtipsfromtheprofessor.com//)