Jump to content

Házi készítésű légfrissítők II.rész

2015. 03. 05. 16:00

Bizonyára Ön sem szeret olyan helyen tartózkodni, ahol a nincs friss levegő vagy ahol az esetlegesen nem kívánatos, kellemetlen szagot, orrfacsaró bűzt kell elviselnie. Tegnap a gyümölcsök és növények felhasználásával készült légfrissítőkről olvashatott, ma viszont az alkohol alapúak is terítéken lesznek.

A pálinka mindenre jó, tartja a mondás, gondolná, hogy illatosítani is lehet vele? Tegyen pálinkát pár csepp illóolajjal és tetszőleges illatos fűszerekkel egy üvegcsébe, majd helyezzen bele egy bambusz vagy fa pálcikát, ami felszívja ezt a keveréket. A folyadék felszívódása után sokáig megőrzi a kellemes illatát és apránként a levegőbe juttatja azt.

Hasonlóan pénztárca kímélő megoldás, ha zsírpapírból és némi fűszerből készít légfrissítőt. Zsírpapírból vágjon ki egy kört, a közepére helyezze a választott fűszereket, ez lehet rozmaring, fahéj, levendulás keverék, szegfűszeg, citromfű, mentalevél, majd hámozzon meg egy citromot melynek a héját a választott fűszerekkel tegye a papírra és csomagolja össze, végül kösse meg spárgával. Kiváló lehet ruhásszekrény, konyha, mosdó vagy fürdőszoba szagtalanítására.

A narancs, mandarin és citrom héja mindenféle töltelék nélkül is kiváló illatosításra. Hámozzuk meg a gyümölcsöket, héjukat vágjuk fel csíkokra. Kis tálkába helyezve a lakásban, irodában mindenütt pompás illatot eredményez. A jó illatot fokozhatjuk, ha meleg helyre (fűtőtestre) tesszük a héjakat, ugyanis a meleg hatására intenzívebben érződik a levegőben a kellemes gyümölcsillat.

Készíthetünk narancsból és szegfűszegből „labdacsokat” is. Ennek is rettentő egyszerű az elkészítése. Keressünk egy szép nagy narancsot és szurkáljuk tele a héját szegfűszeggel. Hetekig is megőrzi a kellemes illatát.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.lovethispic.com/)