Jump to content

Amennyire szexi a dús arcszőrzet, annyira higiéniátlan

2015. 03. 18. 16:00

A szakáll kész bacitanya, de a hetyke bajusz sem sokkal jobb, és a borosta sem ajánlatos. A felsoroltakkal csupán annyi a probléma, hogy bőr-, és gombás fertőzés melegágyai, illetve apró –szabad szemmel nem látható – bogarak otthonaként funkcionálhatnak.

A szakáll, és annak bármely fajtája kezd újra divatba jönni napjainkban, még a nem higiénikus jellege ellenére is. Természetesen a legtöbben karbantartják, és igyekeznek elkerülni az igénytelenséget, ennek ellenére nem lehet olyan mértékben tisztántartani, hogy abba ne fészkeljenek bacilusok.

A londoni egyetem által nemrég végzett kutatás eredményeként, a szakértők egyértelműen kijelentették, hogy a szakáll képes fertőzést terjeszteni, és bacilusokat nevelgetni. Táplálásuk simán megoldható, hiszen apró ételmaradékok ragadhatnak a kusza, dús szőrzet közé. Dr. Hilton az Aston Egyetemről még azt is hozzátette, hogy azok az férfiak, akik viselnek valamilyen arcszőrzetet, több bacilust, és vírust hordoznak (és terjesztenek), mint azok, akik csupasz arccal ténykednek, ez a jelenség egzaktan mérhető. Az viszont kevésbé alátámasztható, hogy tényleges betegséget képesek e kiváltani, vagy elhalnak, amint egy másik szervezetbe kerülnek.

Ám nem kell megrémülni, lehet tenni a bacik megszüntetésére. Csupán egy tanácsot érdemes megfogadni, miszerint ugyan úgy mossa meg szakállát legalább heti 3-4x, mintha hajat mosna.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://i.dailymail.co.uk/)