Jump to content

Ezt teszi a cigifüst a babával terhesség közben

2015. 03. 25. 09:00

Elképesztő, és nagyon erőteljes 4D-s ultrahang fényképsorozatot készítettek, dohányzó és nem dohányzó terhes anyukák, még meg nem született gyermekéről. A dohányfüstnek kitett, még meg nem született gyermekek, lehetőségükhöz képest, minden erejükkel harcoltak a füst „belégzése” ellen.

A dohányzás káros hatásairól minden várandós szülőt felvilágosítanak, sőt nem kell ahhoz gyermeket várni, hogy az ember tudja, mennyire veszélyes a még meg nem született – és a már megszületett – gyermekre, és úgy alapvetően az emberi szervezetre.

A még meg nem született gyermekre a cigi füst rettentően káros, többek közt visszavetheti az idegrendszeri fejlődést, illetve veleszületett betegségeket, szervi megbetegedéseket okozhat.

A felső képen látható gyermek édesanyja dohányzik a terhesség ideje alatt (felső sor). Látható, hogy a dohányzás ideje alatt a gyermek, igyekszik a kezükkel befogni a száját, orrát, eltakarni arcát, teljes mértékben igyekszik elkerülni a füstöt.




Angliában a nők kb. 12%-a dohányzik a terhesség ideje alatt, ez az arány Észak-Európa egyes területein 20%- Szerencsére a számok nem olyan magasak, de mindenképpen az lenne a legjobb, ha 0%-on állnának a mutatók.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.dailymail.co.uk/)