Jump to content

Spinning, az új őrület!

2015. 04. 02. 16:00

A spinning sokaknak első hallásra nem mondd semmit, ami nem meglepő, hiszen itthon kevésbé ismert, mint az aerobic, vagy a kangoo. Meglepő módon viszont sokkal hatékonyabb ezeknél, legalábbis, ha hihetünk a lelkes spinningeseknek.

Az egzotikus spinning elnevezés alatt, egy speciálisan kialakított szobabiciklit és az azon való edzést kell érteni. Ez első hangzásra nem tűnhet izgalmasnak, sem túl eredetinek, viszont nagyon hatékony.

A spinning vezetett tréning, így az ember, ha megunja, akkor sem hagyhatja abba– mert muszáj végigcsinálnia -, csoportosan, zenére történik a mozgás, és állítólag nagyon hangulatos tud lenni egy-egy ilyen edzés.

Koncepciójánál fogva szinte mindenki űzheti, korra, nemre, edzettségi állapotra való tekintet nélkül, ami nagyszerű. A spinning kifejezetten kardio edzésnek számít, edzi a szívet és a vérkeringési rendszert:. Az edzésprogram végrehajtása során meghatározott pedálfordulat- és pulzustartományban teker az illető. Ennek az úgynevezett aerob határok között végzett edzésnek köszönhetően javul a keringési rendszer, erősödik a szív, hatékonyabbá válik az oxigénszállítás. Ezen felül, az állóképesség is növekszik, mindamellett, hogy az ízületeket nem terheli.

Egy edzéssel 700-800 kcal-t lehet elégetni, így fogyókúrának sem rossz, és kifejezetten jó stresszlevezetőnek is.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://eletunk.com/