Jump to content

Elektromágneses hiperérzékenység

2015. 05. 27. 16:00

Az orvosok szerint nem létező betegség. Mégis az amerikai lakosság 5%-a, Angliában pedig közel 3 millióan vallják, hogy érinti őket a probléma. Az EHS egy ritka kór, melynek létezését igazán nem lehet sem cáfolni, sem állítani, mégis több millióan állítják, hogy tapasztalták magukon a tüneteket.

A kór tünetei a migréntől, az izomgörcsökön át, a mellkasi fájdalomig terjednek, de gyakran párosul koncentráció képtelenséggel is. A tünetek kifejezetten elektronikus készülék közelében lépnek fel.

Svédország az egyetlen kivétel, ahol elismerték a betegséget. Ott egyfajta rokkantságként tekintenek az EHS-re (Elektromágneses Hiperérzékenység). Egyébként a globális orvostudományra – leszámítva a svédeket – az jellemző, hogy nem ismerik el betegségként, habár számon tartják.

Napjainkba az EHS-től és az elektromágneses kütyüktől való félelem megsokszorozódott. Ami egyrészt érthető, hiszen nincs olyan emberlakta terület - leszámítva Green Bank-et-, ahol ne lenne elektromos sugárzás.

Bizonyítékot, ami azt támasztatná alá, hogy kifejezetten a mobil használat, a Wi- Fi, vagy egyéb elektromágneses hullámot kibocsátó eszköz megbetegítené a használóját eddig nem tettek közzé, viszont számos kutatás és vizsgálat létezik a témában, melyek arra figyelmeztetnek, hogy igenis vannak aggodalomra okot adó dolgok.

Az Európa Tanácsban talán épp ezek miatt fontolgatják egy olyan intézkedés meghozatalát, ami csökkentené, és szabályok közé szorítani a Wi-Fi és telefonhasználatot az iskolákban.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: dailymail.co.uk)