Jump to content

Depresszió, és pánikbetegség ellen orbáncfűvel

2015. 06. 09. 16:00

A népi gyógymód Szent Gráljának is tekinthető az orbáncfű, ami klinikailag igazoltan segíti a szorongásos tünetek csökkentését, és a túlterhelt idegrendszer harmonizálását.

Az orbáncfű már a nép gyógyászatban is kitüntetett helyzetben volt. Úgy tartották, hogy szétdörzsölt levele elűzi a démonokat, és rossz szellemeket. Funkcióját a mai napig megőrizte, hiszen jelen korszak nyelvére lefordítva az ember lelkének mély bugyraiból űzi ki a démonokat.

Az orbáncfű csökkenti, elmulassza a szorongást, a depressziót, oldja a feszültséget, nyugtatja az idegrendszert, sőt kiválóan erősíti azt. Hazánkban is igazán népszerű, sokan választják a természetes antidepresszáns e formáját.

A gyógynövény általában hatékonynak mutatkozik a depressziós állapotban, és stressz csökkentő hatása is elismerésre méltó.

A gyógynövényből készült teát kúraként is szokták javasolni. A főzetet lefekvés előtt, esténként érdemes elfogyasztani, mert nyugtató hatása mellett csökkenti az elalvási nehézségeket, és az álmatlanságot. A kúrát 6 hétig kell csinálni, utána ugyanennyi szünetet kell tartani, majd újra lehet kezdeni. Fontos tudni viszont, hogy az orbáncfűből készült tea, lassítja a szívgyógyszerek felszívódását, és a fogamzásgátlók hatékonyságát.

Az orbáncfűtea kúra mellett, a napközbeni szorongás, nyugtalanság, rosszkedv csökkentésére egy-két csésze citromfű tea fogyasztása javallott. A citromfű, akárcsak az orbáncfű erősíti az idegrendszert, nyugtató hatással bír, oldja a kellemetlen érzéseket, és az idegességből fakadó fejfájás ellen is hat.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.theamazingcoffee.com/)