Jump to content

Szőlőmagolaj, minden, amit tudni kell

2015. 06. 21. 16:00

A szőlőmagolaj a már megérett szőlő szeméből készülő olaj, amelynek igen magas a linolénsav tartalma. Színe zöldessárga. Sütési hőmérsékleten kevesebb káros égéstermék keletkezik, ebben is különbözik más olajoktól. Gazdag E-vitaminban, szabadgyökkötő hatása jóval magasabb, mint a C-vitaminnak és az E-vitaminnak.

Az érrendszer meszesedésének természetes ellenszere lehet, erősíti a vérereket, a hajszálereket, vagyis csökkenteni képes a trombózis kialakulását. Megfelelően befolyásolja a koleszterinszint arányát, megelőzi a szívbetegségek kialakulását. A káros hatásokkal szemben megvédi a sejtek genetikai anyagát, amely által védettséget teremet a rákos sejtek elburjánzásával szemben. Jótékony hatással van a szemre, látásjavító hatása van, a szőlőmagolaj megelőzi a szürkehályog kialakulását. Az agyérelmeszesedés ellen is hathat, mert javítja az emlékezetet. Gyulladáscsökkentő hatású.

Férfiaknál a prosztata és impotencia javítását is szolgálja, míg a nőknél pedig a menopausa tüneteit enyhíti. Nem utolsó sorban lassítja a test öregedési folyamatát. Az egészségre már tudjuk a szőlőmagolaj hatását, de emellett még a kozmetikában is bevethető, ugyanis visszaadja a bőr rugalmasságát, simaságát. Segít a ráncos, petyhüdt bőrt regenerálni.

Belsőleg történő alkalmazásakor növeli a jó koleszterinszintet, míg a rossz koleszterin szintjét pontosan csökkenti. Védi a keringési rendszert a meszesedés veszélyétől. Csökkenti a trombózisveszélyt. Védi a sejteket, a bőrt, gátolja az öregedést, a rák kialakulását. Védi a szemet és az agyat. Jó hatással van az impotenciára és a prosztatára, és a változókor kellemetlen tüneteinek enyhítésére. Napi fogyasztásakor használhatjuk ételek elkészítéséhez is, de akár napi egy evőkanállal is ehetünk belőle éhgyomorra.

Külsőleg való alkalmazása pedig javítja a bőr rugalmasságát, simaságát, regenerálja azt. De jótékonyan hat a hajhagymákra is. Hetente 1-2 alkalommal kiváló arc- és dekoltázsra, feltölti a ráncokat, feszesebb lesz a bőr. A hajtövekbe való masszírozással regenerálhatjuk hajunkat.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép forrása:
gastrolaj.hu)