Jump to content

Fogínyvérzés kezelése házilag

2015. 07. 03. 12:30

Bosszantó dolog, ha az ember ínye fogmosás során, vagy erőteljesebb harapáskor vérzik. Nem csak esztétikailag nem mutat jól, de nem is túl egészséges.

Az íny gyulladását a fogakon lerakódó ételből és baktériumokból álló plakkok okozzák, első jele pedig az, amikor az íny nyomásra vagy érintésre vérezni kezd. Ha nem kezelik, a fogínygyulladás a szövetrostok károsodása révén a fogak kilazulásához vezethet, ezenkívül pedig igen fájdalmas.

Házi praktikák közül érdemes kipróbálni például azt, hogy szódabikarbónát összekeverünk néhány csepp vízzel, és bekenjük vele a fogínyt. A szódabikarbóna elpusztítja a kórokozókat, és közömbösíti az általuk kiválasztott savakat, így a gyulladással együtt a vérzésnek is véget vethet. Légy azonban óvatos, mert túl nagy mennyiségben vagy sűrűn alkalmazva károsíthatja az íny érzékeny szövetét.

De nem csak a szódabikarbónás tipp, hanem a fogmosás technikájának megváltoztatásával is javíthatunk a helyzeten, ugyanis sokan helytelenül mossák a fogakat. Mindenesetre, érdemes felkeresni egy fogorvost, ha a helyzet nem javul.

Az alábbi videón megleshető, milyen is a „tökéletes” fogmosás, és pár hasznos tanács is elhangzik a fogak és íny megóvásával kapcsolatban.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: glowteethwhiteningrev.com Forrás: biokalauz.hu/villanyident.hu)