Jump to content

Olajrágás, furcsa, de hatásos

2015. 07. 06. 12:30

A szervezet méregtelenítésének fokozása, maximalizálása legkönnyebben az olajrágással érhető el. A hétköznapinak nem mondható ősi szokás hatékonysága a szájüreg fertőtlenítésében rejlik.

Az első olvasatra bizarrnak tűnő olajrágás valódi csodákra képes, mivel maximalizálja a szervezet káros anyagoktól való megtisztítását. Fontos, hogy fogmosás előtt végezzük! De mi a kapcsolat az olaj és a szájüreg között?

Éjszaka alvás közben a szervezetünkben intenzív méregtelenítési folyamatok zajlanak. Ennek egyik kitüntetett területe a szájüreg és a nyelv. A nyelven megjelenő lepedék, a reggeli rossz lehelet és a kesernyés szájíz mindezeknek a bizonyítékai. A nyálkahártyán kiválasztódnak a testünk számára idegen anyagok, többek között a nehézfémek, az élelmiszerekben található különféle adalékanyagok, gyógyszermaradványok, toxinok stb. Ezek javarészt zsírban oldódó anyagok. Közönséges öblítéssel nem szabadulunk meg tőlük, sőt az első étkezéssel újra lenyeljük őket, és emésztőcsatornánkból újra felszívódnak.

Olajrágáskor gyakorlatilag ezektől a testidegen anyagoktól szabadulunk meg. Negyed óra alatt az aranysárga olaj egy sűrű, fehéres-szürkés viszkózus anyaggá válik. Ez tömény méreg, ezért soha ne nyeljük le!

Fontos, hogy a műveletet fogmosás előtt végezzük, mert így lesz a leghatékonyabb. A folyamathoz egy kanál hidegen sajtolt olajra (napraforgó-, oliva- vagy szezámmagolaj) van szükség, melyet 15-20 percen keresztül a szájüregben kell tartani. Miközben „olajat rágunk” figyeljünk arra, hogy az olaj a szájüreg és a nyálkahártya minden pontját érintse. Alaposan öblögessünk, zubogtassuk át fogaink között, de ne gargalizáljunk, és ne nyeljük le! A folyamat zárásaként alaposan öblögessük át vízzel a szájat, és utána folytatódhat a reggeli rutinos fogmosás.

Egyébként az Ázsiából származó ősi tisztító- és méregtelenítő eljárás e formája, mára komoly szakirodalmat tudhat magáénak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is elismeri a méregtelenítés –tökmagolajjal – e típusának hatásosságát. Egyetlen ellenjavallata ismert, mely néhány specialista aggodalmát taglalja, miszerint a fogban lévő amalgámtömés higanytartalmának felszabadulását fokozhatja.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: essential-essentials.com Forrás: biokalauz.hu/harisfogaszat.hu)