Jump to content

Virágos ízek, hűsítő finomságok, hangulatos bárok

2015. 07. 28. 12:30

Munka után kiszabadulva egy szellős teraszon mi eshetne jobban, mint egy hűs, illatos limonádé vagy koktél? A klasszikus ízekből már mindenki kiválaszthatta kedvencét - legyen szó alkoholos-vagy alkoholmentes nedűkről - de a bárok újabbnál újabb izgalmas variációkat is felvonultatnak, hogy egy percre se unatkozzanak a vendégek ízlelőbimbói. Különleges kreációkat kínál a KIOSK és a Terasz is, ahol virágos, uborkás és zöldfűszeres finomságokkal is várják a közönséget.

Pezsdítő italokkal a kánikula ellen! Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK, a Babel és a Terasz éttermek tulajdonosa elárulta, az italkészítés slágerei idén a virágos ízek - mint a rózsa és a levendula - valamint az uborka és a görögdinnye, amelyeket ők is szívesen használnak.

„Nagyon szeretik a vendégeink az uborkás vizünket, valamint a fűszernövényekkel fuzionált limonádékat, jeges teákat is. Örök és legnagyobb kedvencnek talán a Paloma mondható, ami egy grapefruit és tequila alapú koktél, de az Aperol Spritz is rendkívül népszerű” – kezdte Hubert, aki szerint nem kell tartani a szokatlan ízkombinációktól sem.

„Sokan ódzkodnak az újdonságoktól, pláne ha külön-külön is érdekesek az ízek, de egy kis győzködés és kóstoló után aztán elcsodálkoznak az összhatáson. Remekül harmonizál például a rózsabors az eperrel, a bazsalikom a málnával, vagy a chili a passion fruit-tal” – fejtette ki a tulajdonos, aki személyes kedvenceként a rózsaszirmos gin tonicot emelte ki.

Mindenképpen érdemes megkóstolni az alkoholmentes citrus és uborkás-bodzás limonádékat, a koktélok közül pedig a Summer punch-ot és a Mentás elixírt, amelyeket akár otthonaikban is elkészíthetnek a különleges receptek kedvelői.

Receptek itt és itt!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép&Forrás: biokalauz.hu//KIOSK)