Jump to content

Pyruvat- természetes zsírégető, bajtárs a narancsbőr elleni harcban

2015. 07. 31. 12:30

Az ukrajnai falunévnek is beillő pyruvatot szeretik a zsírégetők, és narancsbőr megszüntetők királynőjeként emlegetni, ezen felül plusz egy jó tulajdonságát is ki kell emelni: a mindennapi élethez nagy energiatöbbletet ad.

A pyruvattal elsősorban különböző edzéssel és tömegnöveléssel kapcsolatos oldalakon lehet találkozni, ami sokakat elrémiszthet a kipróbálástól, pedig egy szervezet számára is természetes anyagról van szó, nem doppingszerről.

A pyruvat, más néven a piroszőlősav biológiai, biokémiai szempontból igen jelentős vegyület. Köztes termékként keletkezik a szervezetben a szénhidrátok anaerob és aerob lebontása során, valamint a fehérjék metabolizmusában is részt vesz. A szervezetben redukcióval tejsavvá alakulhat, de alanin is képződhet belőle. Tehát, nem mesterségesen kikísérletezetett szerről van szó, hanem egy természetes vegyületről, melynek jelenléte több pozitívummal is hat a szervezetre.

A pyruvat - a fentiek tükrében- növeli az edzéshez szükséges energiaszintet, javítja a zsíranyagcserét és a sejtek inzulin érzékenységét. Több tanulmány foglalkozott a témával és számolt be arról, hogy a Pyruvat egy hat hetes diéta során 71%-al, szignifikánsan növelte a zsírégetés fokát (- 2,1 kg) és az izomzatépítés mértékét (+ 1,5 kg). Miért? Mert a vegyület a szükséges energiát szállítja – kalóriamentes formában.

A pyruvat külső bevitelével az energiaszint kb. 17,7%-kal is emelkedhet, ami nem csak a sporttevékenység, hanem a mindennapi feladatok ellátása során is hatalmas segítség. Másfelől pedig a legerősebb természetes zsírégető, és kíméletlen a narancsbőrrel szemben. Utóbbi hatását úgy masszírozással, és hideg-meleg vizes zuhannyal lehet fokozni, illetve sok-sok vízfogyasztással.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép:magyarmasszazs.hu
Forrás: biokalauz.hu/ peakshop.hu)