Jump to content

Kakaóvaj, az elmaradhatatlan nyaralási kellék

2015. 08. 02. 12:30

A kakaóvaj a természet igazi kincse, nem tartalmaz káros anyagokat, mégis meggátolja a leégést, és segíti a gyorsabb barnulást.

A kakaóvajról az a vélekedés tartja, hogy kiváló napvédő, és elősegíti a bőr barnulását, plusz tulajdonságként ápolja, és táplálja a bőrt. Nagyjából olyan, mint a testápoló és naptej egyvelege.

A napvédők használata fontos, mert akár 10 perc alatt is maradandó károsodást okozhatunk pőrén hagyott bőrfelületünknek. Összesen 6 fajta bőrtípust különböztetünk meg, és a faktorszámok is típusra szabva vannak ajánlva. A kakaóvaj kb. a 10-15-ös faktorszámú napvédők közé sorolható.

Érdekesség: Egy friss tudományos kutatás szerint, a nap még órákkal a napozás befejezése után is sejtkárosító hatást fejt ki. Ez a reakció a napfény nélkül is képes működni, a melanin pigment miatt.

Az UV sugárzás káros hatással bír a melanociták DNS struktúrájára. A melanociták felelősek a melanin termelésért, amit természetes bőrvédőként tartottak számon, ám az utóbbi időben kiderült, hogy köze van a bőrrák kialakulásához, ugyanis a melanociták DNS szerkezetében beállt változások, okozzák a bőrrákos elváltozásokat. Nem csak a közvetlen „védőfelszerelés” nélküli napozás, hanem a közvetett, órákkal utáni hatás is kiválthat megbetegedést.

Tehát, a kakaóvaj a lehető legjobb természetes választás, ha meg akarjuk óvni bőrünket a káros UV sugárzástól. Anyagilag sem megterhelő, ugyanis egy tömb ára 1000 Ft és a végtelenségig elég.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép:sokoldal.hu)