Jump to content

Fogyjon könnyedén, ízletes teákkal

2015. 08. 04. 12:30

A strandszezon beköszöntével sokaknak problémát okoz, hogy bikinibe kell bújni. Jó hír, hogy a pluszkilók a hosszas önsanyargató diétákon kívül, az alábbi teákkal is sikeresen ledobhatók.

Csalán tea

A csalántea vitaminban és ásványi anyagban gazdag, alkalmas az immunrendszer erősítésére és vérképző hatása miatt a betegségek utáni gyógyulást is gyorsítja. Ezen kívül kiváló vízhajtó és méregtelenítő. Egyensúlyba hozza az anyagcserét és elősegíti a normál emésztést, ezzel elősegítve a zsírégetést. A csalánteához a zsírégető hatás fokozása érdekében frissen reszelt gyömbért is adhatunk.

Elkészítése:
A megtisztított csalánleveleket forrázzuk le 2 liter forró vízzel, majd a hagyjuk ázni 10 percen keresztül. A gyömbért reszeljük le, adjunk hozzá egy kevés mézet, majd öntsük fel a csalánleveles szűrlettel. Az egészet hagyjuk állni néhány percig, utána már fogyasztható.

Zöld tea

Az egyik legnépszerűbb fogyókúrás tea, ugyanis a zöld tea kivonat gyorsítja a zsírégetést.
Japánban kutatások igazolták,hogy míg a zöld tea kivonat 47%-kal, a rendszeres fizikai aktivitás, csak 24%-kal csökkentette a testtömeg növekedést, a magasabb zsírtartalmú étrend alkalmazása esetén. A mozgással kiegészített zöld tea fogyasztás együttesen 88%-os zsírcsökkenést eredményezett.

Hozzávalók:

  • 15 g zöld tea, 2 liter víz, 1 teáskanál citromfű

Elkészítése:
A vizet forraljuk fel, majd a forró vizet öntsük a teás citromfüves keverékre. Hagyjuk ázni kb. 3-4 percig, majd fogyasztás előtt szűrjük le a keveréket.

Ízlés szerint 1-1 kanál mézzel ízesíthető.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: tedetierraverde.com Forrás: biokalauz.hu/napidoktor.hu)