Jump to content

Kikapcsolódni a belváros rengetegében

2015. 08. 31. 16:00

A big city life egy ideig vérpezsdítő, izgalmas, és megunhatatlan, de eljön azaz idő, amikor zöldre, nyugalomra vágyna az ember. Ebben az esetben irány a belváros rejtett gyöngyszeme a Károlyi-Kert. Feltöltődésre, jógázásra, sportolásra kiváló, és még ki sem kell „mozdulni” a kényelmi zónából.

Az biztos, hogy nem sok útkönyvben megtalálható a Károlyi- kert, ami az ötödik kerület kellős közepén terül el, hogy zajtól, szmogtól és rohanástól mentes természeti feltöltődést nyújtson.

Az aprócska ligeten keresztülsétálva olyan, mintha egy klasszicista festménybe csöppenne az ember. Hatalmas fák, színpompás virágok, intenzív színek, kanyargó ösvények, és a háborítatlan nyugalom jellemzi, a Kiskörút és a Károlyi-palota által közrefogott zöldterületet.

A francia stílusú díszkert lombos fáival hűsítő felüdülést nyújt, a belvárosi élettől megfáradt utazónak, Rousseau-i élményt a természetre vágyó, épületrengeteget megunt turistának, és rejtekhelyet a romantikázó szerelmespárnak. Sportolásra is kiváló, hiszen a rejtett kis ösvények mentén kocogni igazi feltöltődés.

S ha már zöldoázisként emlegetett, nem maradhat el az „itató” sem, ami a Csendes és Csendes Társ képében fellelhető a közelben. A kert éke az ország egyik legöregebb fehér eperfája.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: indafoto.hu)