Jump to content

Izmosodni evéssel, sportolással és pihenéssel lehet igazán

2015. 09. 22. 16:00

Sem a túledzettség, sem pedig az túldiétázás nem hoz gyors, látványos eredményt, sőt csak rombolóan hat az izmokra. Az izomtömeg növelés titka a megfelelő táplálkozásban, sportolásban és pihenésben rejlik.

Nincs olyan nap, hogy ne lehessen legalább egy tucat cikket olvasni a gyors fogyás, vagy látványos izomtömeg növelés ígéretével. Ezek az írások javarészt általános ismeretekre épülnek és a fogyást koplalással - vagy az ahhoz hasonló „egészséges” étrenddel - vagy túledzéssel láttatják elérhetőnek.

A gond ezekkel az, hogy valójában többet ártanak, mint használnak. Először is, az egészséges étrend nem csak zöldségből és gyümölcsökből áll, főleg ha az ember elkezd edzeni. A szervezetnek az elhasznált energia pótlására szüksége van húsra, fehérjére és zsírokra is. Ezek nem találhatók meg csak az egészségesnek kikiáltott zöldségben és gyümölcsben, így kiegyensúlyozott változatos, hússal, zöldségekkel, gyümölcsökkel, magvakkal teli étrendre van szükség. Másodszor a túledzés, tehát a heti hét edzés, vagy a nagy intenzitású megterhelő mozgás, pont az ellenkezőjét éri el, mert a szervezetnek nem marad ideje regenerálódni.

Izmosodni, karcsúsodni lehet akkor is, ha az ember rendszeresen mozog és mellette normálisan táplálkozik, hagyja pihenni meggyötört izmait.

A legideálisabb, a rendszeres egy órás, intenzív edzés, és az azt követő tápanyagokban gazdag ételek (fehérje, glükóz, vitamin dús fogások) fogyasztása, melyek az izmok mihamarabbi regenerálódását, és épülését szolgálják.

Jobb, ha tudod: Az edzés önmagában csak rombolja az izmokat, de az a megfelelő táplálkozás segítségével erősödik meg, és nő nagyobbra.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: solargraphicsusa.com)