Jump to content

Crossfit, ami az egész tested megmozgatja

2015. 10. 06. 16:00

A több sportágból merítő edzésforma tested minden izmát megdolgoztatja. Nem csak feszesebbé, formásabbá válhatsz, hanem a mindennapi életed is megkönnyíti. Egy havi rendszeres crossfit után garantáltan nem fog megkottyanni négy emelet megmászása, vagy két karton ásványvíz hazacipelése.

A crossfit hasonlóan a TRX-hez, Amerikából indult tengerentúli hódítóútjára, ahol szépen lassan nagy népszerűségre tett szert.

A közkedvelté válás elsődleges oka, hogy a crossfit több sportág mozgáselemét vegyíti, így az is örömét leli benne, aki az atlétikát vagy az evezést, esetleg a súlyemelést kedveli. Épp emiatt nem csak egy izomcsoportot mozgat meg – mint a hagyományos sportok -, hanem a test egészét mozgásra, erőkifejtésre kényszeríti.

A crossfit annak ellenére, hogy intenzív edzés mégis bármilyen edzettségi szinttel elkezdhető, mert vannak haladó és kezdő feladatok is. Mint a TRX esetében itt is fokozatosan fel lehet venni a crossfit haladó dinamikáját két, három hét rendszeres „elő”edzéssel.

Vannak persze szintfelmérő feladatok, melyek segítenek, hogy a megfelelő csoportba sorolhasd magad edzettséged szerint, illetve fejlődésed is lemérhesd. Az edzés ennek megfelelően több szintből tevődik össze. Mindennek az alapja, hogy elsajátítsd a megfelelő technikát – akárcsak a TRX-nél – mert csak azzal érhetsz el tényleges izomnövelést.

Itt sem az a lényeg, hogy minél gyorsabban csináld meg a feladatokat, hanem az, hogy megcsináld, de helyesen. Ez minden edzés alapja, ha ezt már megfogadod, jó úton haladsz.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: dietareceptek.hu)