Jump to content

Az őszi cipővásárlás 5 szabálya

2015. 10. 13. 16:00

Az átmeneti cipő vásárlása korántsem egyszerű feladat, noha sokan nem bonyolítják túl a dolgot. Vannak azonban olyan aranyszabályok, melyeket érdemes betartani, ha a divatozáson túl megfelelően funkcionáló lábbelit szeretnénk.

A cipődivat rengeteg variációt kínál őszi lábbeli gyanánt, így mindenki ízlésének megfelelőt tud választani. A hangsúly a vásárláskor a divatosság mellett a kényelmességen, a strapabíróságon és a láb megóvásán van.

A jó cipő ugyanis nem csak kényelmes, és jól mutat, hanem védi a talpat a hidegtől, esőtől, széltől, és egy hidegebb napon nem fagynak el benne az ember lábujjai. Vannak cipőtípusok melyek bármennyire ősziesítve árusítottak, mégsem felelnek meg a kritériumnak. Ha jót akar lábának, akkor vegye figyelembe az alábbi öt szabályt:

  1. Őszre ne vegyél telitalpú cipőt se magassarkút, mert mindkettő nagyon megterheli, megmerevíti a talpat, és korlátozza a lábujjak mozgását. Plusz a szezonnak sem megfelelő.
  2. Ha teheted, ne a reggeli órákban menj el cipőt vásárolni, mert ilyenkor a talp és a láb még keskenyebb, a nap folyamán pedig megduzzad. Így az a cipő, ami reggel még jó volt, délutánra kényelmetlenné válhat.
  3. Válassz legalább egy fél számmal nagyobb cipőt, hogy a lábujjaknak és a lábboltozatnak kényelmes, szabad mozgástere maradjon.
  4. Válassz vastagabb talpú cipőt, ami flexibilis, és van benne elég hely, ha szükséges lenne talpbetétet beletenni.
  5. Ne ijedj meg az edző/spotcipőktől sem, már ami az őszi viseletet illeti, mert napjainkban eredeti funkciójuk mellett a mindennapi használatra talán ezek a legkényelmesebbek, legajánlottabbak.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: cloudywithachanceofwine.com)