Jump to content

Kávéfőző tisztítás természetesen

2015. 11. 06. 16:00

Az NSF International érdekes kutatási eredményt közölt, mely szerint a kávéfőzők tartályai fertőzőbbek, mint a fürdőszoba kilincsei és a vécéülőkék. Szabadulj meg a fertőző baciktól természetesen!

A kávéfőzők állapotáról az NSF International készített átfogó vizsgálatot még 2011-ben. A kapott eredmények rögtön elvehetik még a kávéfanatikusok kedvét is a napi csésze feketétől, ugyanis a kávéfőzők tartályai fertőzőbbek, mint a fürdőszoba kilincsei és a vécéülőkék, és vizsgált kávéfőzők több mint felének a belseje élesztő- és penészgombás volt. Az i-re a pont, hogy minden tíz kávéfőzőből egy coliform baktériumokkal fertőzött volt. Ugyan, csak 22 háztartást vontak be a vizsgálódásba, azért az eredmény magáért beszél.

S mi a leghatékonyabb szer, ami megszabadítja a kotyogót a kórokozóktól, baciktól és minden egyéb nem odaillő dologtól? Az ecet!

Az ecet antibakterializálja és a fertőtleníti a felületet, ezen kívül vízkőmentesíti és a megszabadítja a járatokat a lerakódott törmelékektől.

A klasszikus kávéfőzőt naponta ajánlott tisztítani, az újabb darabokat pedig hetente. Biztos, ami biztos alapon a kancsót, a fedelet és a szűrőkosarat meleg, szappanos vízben naponta elmoshatjuk.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: amazon.com)