Az influenzaszezon közepén jól jön egy olyan technika, amivel másodpercek alatt véget vethetsz a kínzó orrdugulásnak, orrfolyásnak. Egy mozdulat és búcsút inthetsz a vörös orrnak.
A téli időszak beköszöntével a megfázás és influenza ismét gyakori vendég a rendelőkben is. Rossz közérzet, gyengeség érzet, torokfájás és persze az eldugult orr. Utóbbi elmaradhatatlan szereplője a téli megfázásos, influenzás időszaknak.
Szerencsére könnyen és egyszerűen megszabadulhatunk a kínzó orrfájástól, és a gyógyulás útjára léphetünk, mindösszesen az alábbi két technika közül kell valamelyiket alkalmaznunk:
Az első praktika során a nyelvünkkel nyomjuk meg a szájpadlásunkat, amennyire csak tudjuk, majd nyomjuk meg két ujjunkkal a szemöldökök közötti területet. A nyelv- és az ujjnyomkodást 20 másodpercig ismételgessük. Ennek hatására az arc- és orrüregben lévő váladék elkezd felszívódni.
A másik módszer szintén nagyon hatékony. Hajtsuk hátra a fejünket, majd fogjuk be az orrunkat, majd tartsuk vissza a levegőt, amíg csak bírjuk. Majd vegyünk egy mély lélegzetet. Ez azét hatékony módszer, mert a lélegzet visszatartás miatt az agy azt érzékeli, hogy a szervezet oxigénellátása veszélybe kerül, így a pánik reakció miatt oxigénbőség szabadul fel, melyek révén beindul az arc- és orrüregek tisztulási folyamata.
A szakítások manapság már nem csupán szomorú dalok és drámai posztok témái – a divat világa is beszállt az exekkel kapcsolatos trendbe, és mindenféle kreatív megoldással üzeni: a különválás is
Manapság egyre több, a harmincas éveiben járó, különösen az irodai szektorban dolgozó fiatal, találja magát szembe a kiégés problémájával. Marázi Judit HR-szakértő a hirado.hu-nak elmondta, hogy ennek hátterében több tényező
Idén karácsonykor a dubaji csoki versenyre kelhet a hagyományos bejglivel Magyarországon – állítja Jakabfi Dávid patissier, a magyar desszertkultúra elismert alakja.
A sütőtök az őszi-téli időszak egyik legkedveltebb zöldsége, amely nemcsak finom, de rendkívül egészséges is. Az élénk narancssárga szín nemcsak a konyhát varázsolja színessé, hanem a benne található tápanyagok gazdagságát