Jump to content

Enyhítést hozó fájdalomcsökkentők a periódus alatt

2015. 12. 09. 16:00

A menstruációs időszak sokak számára maga a rémálom. Az erős görcsök és kínzó alhasi fájdalmak mellett az ingerlékenység, és az émelygés is gyakori. A gyógyszeres megoldások előfordul, hogy nem használnak vagy egyszerűen csak kifogytak otthonról. Ilyen esetekre jó, ha ismersz néhány természetes praktikát, melyek enyhítik a fájdalmakat.

A menstruációs görcsök és fájdalmak enyhítésére kiváló a cickafarkfű tea, ami természetes gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatása miatt jó választás.

Nem csak nyugtatja és ellazítja az izmokat, hanem a vérzés intenzitását is csökkenti. A görcsök és puffadás mértékét is minimalizálja. Hányinger és rosszközérzet esetén, gyömbérből készült főzetet használj, mely természetes módon segíti elő az emésztést, csökkenti a nyálkahártyák irritációját, és szabályozza a bélfal simaizmainak tónusát.

A görcsök megszüntetéséhez a cickafarkfű teából egy teáskanálnyihoz adjunk három dl forró vizet és hagyjuk tíz percig állni. Szűrjük le, és ha kihűlt lassan kortyoljuk. Naponta 1-2 csésze tea fogyasztható.



További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!
(Kép: italhomeremedies.com)