Jump to content

2x5x1= állóképesség az edzésekhez

2016. 02. 13. 16:58

A nyári test télen készült, úgyhogy még van időd rászoktatni magad a kiadós edzésekre az alábbi gyakorlatokkal, melyek jó alapot adnak, legyen intenzív, izomnövelő edzésről vagy állóképesség fejlesztésről.

Az alábbi feladatok nyugodt szívvel elvégezhetők a nappali közepén, és a kezdetekben nem igényelnek többet 10-12 percnél.

>Plank avagy a „könyök” fekvőtámasz

Ránézésre egyszerű gyakorlat, pedig nem az. Ha jól csinálod kezdőként húsz másodpercnél többet nem tudsz egyhuzamban megcsinálni. A lényege, hogy fekvőtámaszállásba helyezkedsz, éppen annyi eltéréssel hogy alkarodon támaszkodsz, csípődet pedig feljebb tolod a szokásos fekvőtámasz pozíciónál kb. 10 centiméterrel. Így kell tartanod magad egy percen keresztül. A gyakorlat a mélyen fekvő hasizmokat is megdolgoztatja, és számos has gyakorlat alapjaként szolgál.

>Plank térdhajlítással

Az előbbi póz annyival variálva, hogy a térdet fel kell húzni a mellkashoz, úgy hogy közben a csípő minél magasabbra emelkedjen. Ezt is egy percig kell csinálni öt másodpercet térdfelhúzásokkal oldalanként.

> Sziklamászás

Jobb kezünket nyújtsuk a magasba miközben, a bal kezünket tegyük a mellkasunk elé. Ezután kezdj el helyben futni magas térdemeléssel, miközben egyszer bal kezed, másszor jobb kezed nyújtod a levegőbe.

 


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: womenshealthmag.com)