Jump to content

Leszámolnak a tévhitekkel és mítoszokkal magyar tudósok

2016. 03. 05. 16:00

A Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem négy kutatója arra vállalkozott, hogy megpróbálja számos tévhit közül száz olyannal szembesíteni az olvasót, ami mindennapi életében jelen van. 

 

Jogos-e a mesterséges anyagoktól való félelmünk? Igaz-e, hogy a természetes anyagok általában jobbak és egészségesek? Kell-e tartani a csapvíztől? Tárgyalják a gyógyszerek valós és placebo hatását is ugyanúgy, mint a csodaszereknek nevezett készítmények veszélyeit. A kémiai mítoszokkal kapcsolatos írások több nyelven is megjelennek a jövőben.

A kémiával és általában a természettudományokkal kapcsolatban nagyon sok tévhit él az emberekben, ami alapvetően felszínes ismeretekből fakad, és olyan irracionális félelmek alakulnak ki miatta, amik megnehezítik a hétköznapokat.

Sokan nem használnak olyan anyagokat, amelyeket egyébként lehetne, csak azért, mert félnek tőle. Vagy éppen fordítva: felszínes ismeretek miatt egy vegyületet oly módon alkalmaznak, ahogy nem kellene, és veszélynek teszik ki magukat.

Ezeket a tévhiteket próbálták helyretenni a könyvben - mondta az egyik szerző, Csupor Dezső gyógyszerész, gyógynövénykutató.

Mi az igazság? Holnap kiderül! 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: ifehealthpro.com Forrás: biokalauz.hu/hirado.hu)