Jump to content

6 ok, amiért nem éred el a fitneszcéljaid

2016. 03. 29. 16:31

Az emberek nagy része csak tervezgeti a sportos élet elkezdését, és azt, hogy esetleg pár kilót lead közben. Azonban kevesen vannak, akik valóban bele is kezdenek, és nem adják fel. Általában már pár hét után a lelkesedés alábbhagy. De miért? 

 

 

A Health Fitness Revolution összeszedte azt a hat dolgot, ami miatt előszeretettel adják fel az emberek a frissen elkezdett életmódot.

1.)Az azonnali, látványos változás hiánya miatt tovaszáll a lelkesedés. Ezt talán nem kell túlmagyarázni.

2.)Kalóriaszámláló életmód. Természetesen nem árt odafigyelni az elfogyasztott ételek kalóriatartalmára (rost, szénhidrát, vitaminok, stb.), ám ez nem összekeverendő a kalóriával. Sokan azért hagyják abba a diétát, mert úgy vélik, több kalóriát fogyasztanak, mint amire szükségük lenne, s az egyensúly hiánya miatt nem sikerül a cél elérése.

3.)Kardió edzés előtérbe helyezése az erőnléti edzés helyett. Kardió edzésre (pl.: futás, úszás) szükség van, de elég heti két alkalommal beilleszteni az edzéstervbe, viszont a klasszikus „edzés” nélkül, senki ne várjon csodát.

4.)Irreális célok kitűzése. Na igen, ez az, amibe szinte mindenki egyszer beleesik. Figyelembe kell venni a kort, a nemet, a fizikai és edzettségi szint állapotát, hiszen mindegyik hatással van arra, hogy mennyi idő-, és energia ráfordítással éri el az ember a célját. Nem szabad feladni, csak azért mert nekünk tovább tart, mint másnak.

5.)Csak a súlyleadásra koncentrálni. Sokan csak edzenek, sportolnak, ám nem foglalkoznak a helytelen, vagy súlycsökkenést hátráltató étrenddel, és ez baj. Ugyanis, a nem megfelelő diéta mellett, sportolhat bármennyit az illető, nem fogja elérni a célját.

6.)A nap többi részében lustálkodik. A mindennapi testmozgás hasznos, és dicsérendő, viszont emiatt nem szabad eltunyulni a nap másik felében, és a hétvége nem jelent egyet az edzésmentességgel.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: psychologies.co.uk)