Jump to content

Kellemetlen lábszagtól a tengeri betegségig- házi praktikák a világ minden tájáról

2016. 07. 05. 16:00

Az internet az alternatív gyógymódok kifogyhatatlan tárháza, úgyhogy nyakunkba vettük a világhálót és feltérképeztük, mit ajánl a nagyvilág a különfélébbnél különfélébb bajokra. Jó hír, hogy vodkával is lehet gyógyítani és szagmentesíteni is.

A drága krémek, kencék és gyógyszerek ideje lejárt, mert a világ internet felhasználói megosztották bevált házi gyógymódjaikat. Nincs többé kellemetlen lábszag, vagy utazási rosszullét.

Lábszag ellen vodka

A megoldás nagyon egyszerű, áztasd a zoknid vagy bármely ruhadarabod vodkába és naponta kétszer törölgesd át vele a lábad.

Bogárcsípés ellen

Nyár van, így a rovarcsípések a legszerencsésebbeket sem kerülhetik el, és szerencsére létezik házi gyógymód az égető, vörös foltok kezelésére, méghozzá a fogkrém. Hűsíti és megnyugtatja az irritált bőrt.

A szájvíz hatása

Akárcsak a vodka, a szájvíz is képes szagtalanításra, amit lábbeli szagsemlegesítésére ajánlanak, de talpon is lehet alkalmazni. A kulcs az alkohol.

Torma, mint masszázsolaj

Talán nem a leg vágykeltőbb illat, amiben az ember fürdőzhet, de ha nincs otthon masszázskrém a torma pont jól jön, ugyanis azonos módon képes ellazítani a görcsös izomzatot.

Hagyma a fülfájás ellen

Szokatlan, és személy szerint nem is javallanám kipróbálásra, de az internet népe szerint kiváló a fülfájás és fülgyulladás ellen a hagyma, amit a fülbe kell beledugni a kellő hatásért.

Aszpirinnel az aknék ellen

Millió s egy dologra gyógyír az aszpirin, de ki gondolta volna, hogy még a bőrhibákat is képes redukálni? Egy szem aszpirin vízzel összekeverve eltüntetni a pattanásokat.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: ytimg.com)