Jump to content

Walkenergie, ami feltölt élettel

2016. 07. 11. 09:30

Walkenergie, az edzés, ami már nevével is energiát sugároz, mégis könnyed és hatékony. 

Hallott már a Walkenergie edzésről? Ha nem ne bánkódjon, most mindent megtudhat róla. Azoknak ajánlott, akik szeretnék a futás és a fitness örömeit kombinálni.

 

A Walkenergie fordítása energikus gyaloglást jelent, ami remekül összegzi, miről is van szó. Az edzés egy futópadon zajlik, ami abban különbözik a hagyományostól, hogy itt a felhasználó hajtja önerőből. A gép kissé döntött, így olyan érzetet kelt az izmokban, mintha hegymászásra lennének befogva.

Az edzést csoportosan végzik, mindenki egy-egy külön futópadon. A gyakorlatok úgy ettek kifejlesztve, hogy minden korcsoport bátran végezhesse. Az sem gond, ha már rég nem végzett intenzív mozgást, mert a gyakorlatok fokozatosan nehezíthetők, így mindenki a saját állóképességének megfelelő szinten kezdi az edzést.

A Walkenergie-ben az a jó, hogy nem teszi tönkre a térd ízűeteket, mégis erőteljes izommozgást igényel. A folytonos erőteljes gyaloglás a tért körüli és szívizmoknak is jót tesz. Az utóbbiakat erőteljesebb mozgásra kényszeríti, aminek következtében egy idő után –ha tartósan mozgunk - csökken a vérnyomásunk, és ezáltal, az erekre gyakorolt nyomás is.

Ha becsületesen végig csinálsz egy edzést, másnap kiadós izomlázzal fogsz ébredni, és a jóleső érzéssel, hogy végre kiadósat edzettél. 

 

Kép: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net)