Jump to content

Ashtanga, Power jóga maximális edzettséget maximális nyugalom

2016. 11. 09. 17:05

Az Ashtanga a klasszikus jógagyakorlatokon túlmutatva a mentális edzettség mellett az állóképesség fejlesztésére is törekszik. Ha eddig nem hallott róla, de szeretné ötvözni a jóga és edzés élményét, akkor ezt próbálja ki!

A Power jóga a hatha jóga (a klasszikus, lassú mozdulatokat követő jóga) alapjaira épül, és ezt ötvözi a kardio edzésekhez hasonló mozdulatokkal, erőkifejtést igénylő lépésekkel.

A gyakorlatok saját testünk nem is sejtett mélységeit tárják fel. A teljesítőképesség határai korábban nem ismert távlatokba mutatnak. A háttérben csendesen működő automatizmusok, mint az izmok működése, a légzés, belső szerveink finom mozgásának megfigyelése mélyebb és tudatosabb testérzékeléshez vezet. A gyakorlók fokozatosan fedezhetik fel szervezetük bonyolult és egyben kifinomult rendszerét.

A spirituális feltöltődés ez esetben kevésbé hangsúlyos, inkább az önmegismerés kerül fókuszba és a test, jóga általi fejlesztése. Az Ashtanga elsősorban fogyókúrázók számára ajánlott, célja hogy hőt szabadítson fel a szervezetből, ezzel akár 500 kalóriát elégetve egy óra alatt. Garantáltan izzasztóbb, mint egy edzőtermi óra.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu/ luanbylucia.com | Kép: joifit.cz)