Jump to content

A kardó tenisz rejtelmei

2017. 01. 27. 17:05

Újabb a szokványostól eltérő edzésforma került a sportköztudatba. Ez nem más, mint a kardió tenisz! 

A tenisz alapvetően egy jó sport, ha nem lazsálunk a pályán, és továbblépünk a kényelmes adogatásokon, akkor rendesen megdolgoztat. Ezt az mozgásformát ötvözni a kardióval egyszerűen zseniális ötlet volt.

A tenisz ezen válfaja egészséges edzésforma, nem terheli túl a szervezetet, és lenyűgöző eredményeket lehet vele elérni. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az edzések 30%-a bemelegítésből és gyorsaságfejlesztésből áll, a maradék 70% pedig maga az tenisz.

Ha rendszeresen űzzük az edzésformát, akkor optimális egyensúlyt teremtünk a szervezetben, illetve több kalóriát égetünk el egy-egy labdaváltás során, mint a hagyományos tenisz esetében. Az edzés pulzusmérő órával történik. Az edző arra törekszik, hogy az aerob zónában dolgozzon, ami a maximális pulzusszám 65-85 százaléka. Ennek köszönhetően, egy idő után a szívverés és a magas vérnyomásos tünetek csökkennek, a pulzusszám pedig stagnál, az egészséges érték köré összpontosul.

Az edzések persze nem csak arról szólnak, hogy jól megdolgoztassák az izmokat, hanem arról is, hogy a tenisz készség is a maximumra fejlődjön.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: szkolatenisa.pl)