Jump to content

A csodálatos haskerék

2017. 01. 28. 17:05

Egyszerű és nagyszerű találmány, aminek használatával tényleg látványos eredményt érhetünk el. A titok abban rejlik, hogy nem kell sokféle gyakorlatokat végezni, csupán egyet, de az jól! 

A szokásos gyakorlatok, mint a hasprés, felülés, lábemelés kiváló kiegészrő edzések a haskerék mellé. A haskerék  a lehető legjobban megdogoztatja az izmokat. Ugyanis a hasizom akkor fejti ki a legnagyobb erőfeszítést, amikor a csípő és a mellkas közelít egymáshoz. A kerék mozgása pedig erre kényszeríti a testet.

Viszont nem mindegy, hogyan végzi az ember az edzést. Jól használva nagyon nehézzé válik vele a munka, ám egy kis kitartással mély és szeparált hasizmokat lehet vele építeni. A gyakorlat során egyetlen dologra kell igazán figyelni: semmiképp se homorú testtartással végezzük, mert az természetellenes, és felesleges terhelésnek teszi ki a gerincet. A hasnak kell dolgozni nem a hátnak, így a domború tartást kell állandósítani, és hasizomból dolgozni. Na persze emellé nem szabad pucsítani sem. Az edzés végeztével – ha jó csináltuk – a hasizom durva izomlázban lesz. Érdemes ezért lazító gyakorlatot végezni. Ennek legegyszerűbb formája, ha a csípőt teljesen leengedjük, miközben felfelé nézünk.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

 

 

 

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)