Jump to content

Parlagfűszezon természetesen

2017. 08. 21. 07:00

Az allergia egy tévedés a szervezet finoman összehangolt rendszerében. Ártalmatlan anyagokra úgy reagál a test, mintha azok veszélyt jelentenének a szervezet számára. (X)

Az allergiát homeopátiás megközelítésben többféle módon lehet kezelni. A homeopátiás terápia különlegessége, hogy a betegséget az egyénre jellemző tünetek összességeként kezeli. Nincs betegség, csak beteg ember – azonos hatásokra az emberek másféle tüneteket produkálnak, csak rájuk jellemző módon, testi és lelki szinten.

Gondoljuk végig, milyen különböző módokon tudunk ugyanarra a pollenre reagálni. Valaki égő könnyeket törölget, és sorozatban tüsszent, más levert lesz és köhécsel nem is beszélve azokról, akik viszkető garatukat próbálják a nyelvükkel elérni. Ahányan vagyunk, annyi féle válasz egy egyszerű pollenre, amit szervezetünk tévesen ellenségként fog fel.

Ha az ember csak a tüneteit kívánja természetes módon csökkenteni, szezonban lehet az egyéni tünetekre homeopátiás szert választani, orvosi tanács vagy könyvek alapján. Ha ismert az allergiát okozó anyag, az ebből készült homeopátiás szerrel előre felkészíthetjük a szervezetet az allergiás időszakra. Homeopátiás szer készül parlagfűből, ürömből, pollenekből, és számos más gyakori allergénből. Ha már beköszöntött az allergiaszezon, az egyéni tünetek szerint választott szerekkel csökkenthetjük a kellemetlen allergiás panaszokat. Tüneti szer választásakor keressük a tüneteket kiváltó okot, a tünetek pontos helyét (orr, szem, torok, stb.) és meghatározzuk a tünet jellegét (maró könny, vizes orrváladék, stb.) Fontos az is, hogy milyen külső körülmény okoz romlást vagy javulást (például a nátha javul szabad levegőn, hideg borogatástól, stb.) Tüneti szerünk kiválasztásánál kérjük szakkönyvek, vagy gyógyszerészünk, orvosunk tanácsát. Ha sürget az idő, és nincs időnk személyre szóló tüneti szert választani, szedjünk szénanáthára, náthára javasolt homeopátiás komplex gyógyszert. Ajánlott mellé a hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokat csökkenti. A homeopátia szelíd gyógymód, a tubusos szereket használhatják várandós mamák és adható csecsemőknek, gyermekeknek is

Töltsd le az ingyenes e-könyvet az allergia kezelésének homeopátiás lehetőségeiről.

 

„A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!”.

(Forrás: Szerkesztőség)