Jump to content

Megfelelő fehérjefogyasztás nélkül nincs fogyás?

2017. 10. 30. 09:05

"Sportolok és diétázom, mégsem fogyok."Ismerős? Akkor valamit nem jól csinálsz. Általában az étkezést rontja el mindenki. A legtöbben ugyanis még mindig úgy akarnak lefogyni, hogy megvonnak alapvető tápanyagokat maguktól és koplalnak. Ez pedig hiba. Egyrészt tartósan vitamin- és ásványianyag hiány fog náluk kialakulni, másrészt pedig jojó-effektushoz vezet! De akkor mi a helyes út? Fogyassz fehérjét, hogy a szervezeted ne éhezzen!

A fehérje diéta lényege a minőségi fogyás, és a megfelelő táplálkozás

Ha koplalunk, akkor a testünk nem a zsírt kezdi el bontani rólunk, hanem az izmokat, ami által igaz vékonyabbnak tűnünk (egy darabig), viszont lelassul az anyagcserénk, vagyis amint már éhezteted magad, akkor a tested vészreakcióból elkezd tárolni és zsírt halmozni, ami pedig hízáshoz vezet. Ha viszont megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasztasz, vagy fehérje diétát tartasz, felgyorsítja a kalóriaégetést, segít regenerálódni szervezetednek és nem utolsósorban kevésbé leszel éhes a fogyókúrád alatt!

Megfelelő fehérjefogyasztás nélkül nincs fogyás?

A fehérje nem csak az izomzat alakulása miatt fontos, hanem a fogyást is segíti, mivel csökkenti az éhségérzetet, fokozza az anyagcserét, ezáltal pedig serkenti az emésztést, feltölt energiával, és kalóriaégetésre ösztönzi a szervezetedet! A témában megkérdeztünk egy szakértőt is, aki elárulta miért fontos az optimális fehérjebevitel. „A fehérje diéta lényege az, hogy az étrendedben megváltoztatod a tápanyagbeviteli arányokat: kevesebb szénhidrátot, és sokkal több fehérjét eszel, ezzel támogatva az izomzat megtartását és a zsírégető folyamatokat.”- árulta el Handl Tamara, a Turbó Diéta szakmai vezetője. 

Minőségi fehérje fogyasztás

A teljes értékű  fehérjék bevitele elengedhetetlen az izomzat megtartásához, a szervezet megfelelő működéséhez, a zsírégetéshez és az anyagcsere-folyamatok problémamentes működéséhez! A vegáknak például különösen fontos, hogy többféle növényi fehérje fogyasztásával tegyék teljes értékűvé a fehérjebevitelüket, és ezzel a szervezetük az összes létfontosságú aminosavhoz hozzájusson.

Fogyókúra alatt fontos, hogy a szervezet minden fontos tápanyagot megkapjon, feltöltődjön vitaminokkal, és mindeközben szinte folyamatosan zsírt bontson. A fehérje segítségével egyszerűbb lesz a fogyás, és az életminőséged is javulni fog, hisz nem csak az alakod, de a bőröd és a hajad is sokkal szebb lesz! Nem lesznek hirtelen falásrohamaid, és koplalnod sem kell!

 

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)