Jump to content

Csőd az ágyban? Van megoldás

2018. 01. 09. 15:40

A szömörcefélék családjába tartozó növény magja a férfierőre is igen jó hatással van.

Ki gondolná, hogy egy apró mag, nevezetesen a pisztácia mértéhez képest rengeteg jóságot képes magában rejteni? A szömörcefélék családjába tartozó növény elsősorban a mediterrán vidékeken terem meg, lombhullató fája nehezen fordul termőre: legalább nyolc év kell, mire az első magszüret megtörténhet.
A pisztáciát többnyire sörkorcsolyaként fogyasztják, kevésbé közismert, hogy a héjjal ölelt mag rendkívül gazdag a legegészségesebb zsírsavakban: egyszeresen telítetlen ómega-3, és ómega-6 zsírsavakat tartalmaz. Azaz aki ezt fogyasztja, szíve és érrendszere védelmében is eszik. A mag összetevői ugyanis csökkentik a vér káros koleszterintartalmát, azaz az LDL koleszterinszintet.

S ha ez nem lenne elég, mára több kutatás is megerősítette, hogy a pisztácia – több dióféléhez hasonlóan – a férfiaknak kifejezetten ajánlható, ugyanis remek afrodiziákum és rendkívül hatékonyan növeli a férfierőt. Napi – nem túlzásba vitt – fogyasztása hatékony potencianövelő és a merevedési zavarokat is megszüntetheti, amennyiben annak nem szervi okai vannak.

 
(Forrás: biokalauz.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)