Jump to content

Új cipőt kapott a világ legnagyobb lábon élő embere

2018. 06. 06. 10:00

Új, 68-as méretű cipőt kapott Németországban a venezuelai Jeison Rodríguez, akinek mindenki másnál nagyobb lába van a Guinness Rekordok Könyve szerint. A 22 éves férfit már öt éve látja el extra méretű lábbelikkel egy észak-rajna-vesztfáliai cipészműhely.

Rodríguez első ízben hagyta el hazáját, hogy személyesen vegye át hétfőn az új lábbelit Németországban. A holland határ melletti Vredenben azt mondta, nagyon hálás azért, hogy Európába utazhatott, ahonnét egyszerre négy pár cipővel térhet haza.

A Guinness Rekordok Könyve hétfőn erősítette meg, hogy 40,55 centiméteres bal és 40,57 centiméteres jobb lábával továbbra is a venezuelai Maracayban élő Jeison Rodríguez a világ legnagyobb lábú embere.

A férfi az akromegália, más néven gigantizmus nevű betegségben szenved: az agyalapi mirigyében lévő daganat miatt lába és keze aránytalanul nagyra nőtt. Öt éve a vredeni cipész még 66-os méretű cipőket vitt neki Venezuelába.

A 68 éves Georg Wessels családi műhelye évtizedek óta látja el speciális lábbelivel a világ óriásnövésű embereit, jelentősen hozzásegítve őket ahhoz, hogy elfogadják önmagukat és az átlagemberek közé merészkedjenek. Három éve a világ három legmagasabb embere, köztük a több mint két és fél méter magas török Sultan Kösen kapott tőle új, méretre szabott cipőt.

Az óriások cipőjének két egymással ellentétes célnak kell megfelelnie: egyszerre kell az átlagosnál puhábbnak lennie, ugyanakkor az átlagosnál stabilabbnak és strapabíróbbnak is, hogy elbírja az extra terhelést.

(Forrás: biokalauz.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)